Jeg har i dag ribbet vores to frilandstomatplanter, og det gav en masse tomater!
Rigtig mange grønne og en del røde, som sad godt gemt i vores buskede planter (de var ikke blevet nippet særlig godt i starten af sæsonen) og som nu skal henkoges og syltes :-)
Jeg har planer om at henkogte de røde tomater, så de senere kan bruges til lækre tomatsovse eller supper. Og de grønne skal blive til syltede grønne tomater.
Jeg har ikke før prøvet at henkoge eller sylte tomater, så det bliver spændende hvordan de bliver :-)
God søndag til jer alle :-)
Skønt med sådan en portion,spændt på at høre om sylte/henkognings resultatet.
SvarSletGod søndag:0)
Glæder mig også til at smage på resultatet :-)
SletJeg tror det bliver virkelig lækkert - Jeg er spændt på hvad du får ud af dem :0)
SvarSletHåber bestemt at de bliver lækre, de dufter i hvert fald helt fantastisk :-)
SletDet var da utroligt, så mange tomater du fik ud af det. De smager også godt, hvis du langtidsbager dem ved 100 grader og så kommer dem i glas med krydderier, hvidløg og olie. Kh Helle
SvarSletJa, er også ret overraskende over hvor mange tomater der gemte sig i de buskede planter :-) Det var vel egentlig langtidsbagning jeg fik gjort med de modne røde tomater, de fik da i hvert fald 3-4 timer ved 110 grader, og står stadig til afkøling i ovnen, og er krydret med hvidløg og basilikum :-) KH
SletLækkert. Har ikke selv prøvet det, men hørt syltede grønne tomater skulle være godt.
SvarSletHar smagt dem en enkelt gang og mindes at de smagt helt fantastisk, så da jeg stod med alle de grønne tomater i dag, så var det jo helt oplagt selv at prøve at sylte dem med vanilie :-)
SletUhm jeg elsker tomater.. og alt med tomat. Kan faktisk finde på, at spise flået tomat direkte fra dåsen (ja sær er jeg :D)
SvarSletSamme her :-) Jeg har da godt nok ikke prøvet det med flåede tomater, men jeg skal altid havde det sidste i dåsen med púre :-)
SletHold da op. Og sikke et arbejde. Men du bliver sikkert rigt belønnet : )
SvarSletJah, det tog hele eftermiddagen i går at få ordnet alle tomaterne, men nu glæder vi os også bare til de skal spises :-)
Slet