I går stod den på tomater, både de rå, de syltede og de henkogte :-)
Jeg startede med at proppede de modne røde tomater på glas, sammen med et par fed hvidløg, frisk basilikum, oliven olie og salt.
Derefter satte jeg glassene i ovnen på 110 grader, hvor de stod og hyggede sige i 3-4 timer, til de boblede af varme.
Derefter skruede jeg lågene helt tæt, og slukkede for ovnen, hvor glassene skulle står og køle af.
Efter at have sat de røde tomater i ovnen, gik jeg i gang med de grønne tomater!
Først skulle alle tomaterne prikkes med en gaffel, hvor efter jeg satte lagen over. Bestående af vand, eddike og sukker.
Tomaterne kogte 7 min i lagen, inden de kom på glas, sammen med vaniljestænger.
Lagen kogte derefter videre med masser af vaniljekorn, for derefter at blive hældt over de skønne tomater i glassene.
De grønne tomaterne skal nu trække i mindst 14 dage, inden de er klar til at blive spist, så tålmodigheden er sat på prøve, for de duftede helt vidunderligt, at man bare havde lyst til at tage en gaffel og gå ombor i tomaterne :-)
God mandag og god efterårsferie til jer der har det :-)
Uhmmm det ser lækkert ud:-)
SvarSletDet både ser og lyder lækkert,kan godt forstå du har svært ved at vente på en smagsprøve:0)
SvarSletNå det er sådan man laver tomater ;O) Noget nemmere end det jeg foreslog.
SvarSletDer bliver til mange lækre retter i alle de glas.
Kh Helle
Ser lækkert ud :)
SvarSletDet skal nok være godt :-)
SvarSlet