Sider

søndag den 17. november 2013

Hjælp til nissehue strik....

Jeg fik sidste år bogen Nissehue strik af Mette Jørgensen i julegave.

Nu har jeg så besluttet at strikken en af huerne til Hjalte, som han skal bruge som hue i december måned, så jeg har jo efterhånden lidt tralvt.

Jeg har valgt at den skal være rød og grå stribet, for at gøre den lidt drenget!

Men hold da op det driller!!!!


Jeg skal starte op med 4 masker og når jeg har taget ud til 8, skal jeg have dem fordelt på 4 strømpepinde.... og det driller, for jeg bliver hele tiden ved med at tabe pindene, da 2 masker har meget svært ved at holde fast om en pind...

Så HJÆLP!!!

Hvad kan jeg gøre?? Kan jeg "nøjes" med at strikke på 2 pinde, som jeg gør fra 6 masker?? Håber nogle af jer strikke kyndige har et godt råd til mig :-)

God søndag :-)

12 kommentarer:

 1. Ja, det er udfordrende at strikke med så få masker. Jeg er netop blevet færdig med en cirkeltrøje af Lene Holme Samsøe: http://annemarisunivers.blogspot.dk/2013/11/cille-er-frdig.html
  Der lagde jeg ud med 8 masker. Det havde jeg også lidt problemer med. Jeg fordelte dem på 3 pinde, og med en stor portion tålmodighed lykkedes det mig. Men jeg tror det er lidt nemmere med 3 pinde end 4 pinde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dit råd, jeg fordelte maskerne på kun to pinde, frem til 32 masker, så kom de over på 4 pinde, og det fungerede super fint :-)

   Slet
 2. Jeg tror godt du kan strikke den på 2 pinde og så sy den sammen til sidst. Ellers har jeg en opskrift til 2 pinde, som du måske kan bruge.
  Kh. Liv
  mail@stjernekyz.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Kunne da godt være man kunne få brug for en anden opskrift på et tidspunkt :-) Men jeg fik det til at fungere med 2/3 pinde :-)

   Slet
 3. Var det ikke nemmere at strikke den nedefra og op, så du startede med mange masker og tog ind i stedet for ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo det havde det sikkert, men da jeg ikke er den helt ferme ud i strikke opskrifter, så var der mest sikker at følge opskriften, og da hue skal have ørelapper til sidst så kunne jeg ikke lige finde ud af at vende opskriften ;-) Men det køre nu og jeg er ca 20 cm inde i huen nu :-) Kh

   Slet
  2. wow - du er da vist en hurtigstrikke Sanne! : )

   Slet
  3. Det går jo ret stærk i starten, når der ikke er så mange masker :-) Det begynder nu at gå lidt langsommere...

   Slet
 4. Og ellers kunne magic-loop med at have alle maskerne på en lang rundpind have været løsningen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Har hørt om magic-loop, men har aldrig helt fundet ud af hvordan det virker, men det kunne jeg jo nok have fundet på you-tube - må huske den mulighed :-)

   Slet
 5. Kan godt anbefale strømpepinder i træ, da maskene ikke så nemt falder af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne bestemt være en mulighed, når jeg engang skal strikke den næste :-) Tak

   Slet

Kommentar er meget velkommen :-)